vikisomhorst.reismee.nl

week 2

deze week heb ik veel Engels les gegeven. Op de highschool in houtbay is een project 2 weken voordat ik kwam opgezet. Dit project houd in dat alle kinderen van grade 9 zijn gestest of hun engels goed is. er zijn 3 klassen en in elke klas zitten ongeveer 40 kinderen. Daarvan zijn 15-25 kinderen slecht in engels. Daarom halen wij ze uit de klas en gaan met hun een stukje lezen. sommige kunnen het wel lezen maar begrijpen het niet en er zijn zelfs enkele die bijna geen engels spreken. Dit is voor hen een groot probleem omdat alle lessen in het Engels worden gegeven.

Het project is leuk om te doen, maar het is wel erg lastig. Juist omdat de kinderen vaak zo slecht in engels zijn schamen zij zich daarvoor en willen daarom niet meekomen. Het is een heel gedoe om alle kinderen uit de klas te krijgen.

als ze eindelijk bij ons zijn doen ze vaak wel goed hun best.

verder heb ik vandaag computerles gegeven aan kinderen van ongeveer 11. sommige moeten nog leren hoe ze met een muis bewegen dus ook dit is veel werk maar wel leuk om te doen.

stef

eej schat! het teminste een uitdaging! toch? ook leuk dat je een beetje afwisseling heb in taken. zijn de vrijwilligers van nu aardig? en doe je nog leuke dingen naast t werk? en is het in het huis ook leuk?

liefs hug stef

Paulien

He Vicky,

Leuk om een kijkje te nemen op je weblog. Zo te lezen bevalt het goed.
Wat leuk dat je met zo'n project mee helpt. Lijkt mij inderdaad lastig, maar volgens mij is dit geen probleem voor jou. Jij kunt na mijn idee goed engels.
Nou meid, heel veel plezier verder met dit project. Geniet er lekker van!

Liefs Paulien